Dierentuin nieuws

Dierentuin nieuws

Dinsdag 18 september 2009
Zebra geboren in Antwerpse Zoo!

Pasgeboren!

Fantastisch nieuws in Zoo Antwerpen!

Zebra Tutama beviel vorige week van een kerngezonde dochter. Het zebraatje kreeg de naam "Kianga" wat zonneschijn in het Swahili betekent. Moeder en dochter maken het goed en Kianga heeft haar eerste stapjes in het buitenverblijf al gezet. Hier heeft de kleine merrie ook meteen kennisgemaakt met de rest van de zebrafamilie en dit ging haar prima af. Het veulentje is nu elke dag te bewonderen tussen de grotere zebra's.

Met de komst van de kleine Kianga is de zebrafamilie uitgegroeid tot 6 leden, waarvan 4 jongere diertjes. Het zebraatje Kibibi, dat begin augustus in de Zoo is geboren, heeft er nu een speelkameraadje en leeftijdgenootje bij.

Oorspronkelijk zijn de Damarazebra's, waar de zebrafamilie in de Zoo toe behoort, afkomstig uit Zuid-Oost Afrika. Hier leven ze in groepjes van 10 tot 30 dieren onder leiding van ├ł├łn hengst. Maar wanneer er sprake is van droogte of in de trekperiode, kunnen ze zich wel met duizenden verzamelen.
De strepen op hun huid geven voor een natuurlijke bescherming. Het patroon zorgt er voor dat roofdieren de individuen niet goed van elkaar kunnen onderscheiden.
De dieren eten wel 50 soorten grassen. In de Zoo krijgen de dieren een heerlijke maaltijd van hooi, vers gras, paardenkorrels en knaaghout voorgeschoteld.

 

Zoo.22
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.