Dierentuin nieuws

17 november 2016
Netgiraffe geboren in Artis!

Pasgeboren!

Dierentuin nieuws

Amsterdam,  17 november 2016

Opnieuw netgiraffe geboren in Artis
Giraffeveulen heeft al gedronken bij de moeder

Gisteravond is na een draagtijd van 15 maanden opnieuw een netgiraffe geboren in Artis. De dierverzorgers waren vanochtend verrast dat het giraffeveulen al geboren was. De jonge netgiraffe  (Giraffa camelopardalis reticulata) is een hengst. Het giraffeveulen heeft al gedronken bij de moeder. De moeder is ervaren: ze heeft al vijf keer eerder geworpen.  De kudde bestaat, inclusief de pasgeboren hengst, uit tien netgiraffen. Het giraffeveulen zal binnenkort voor het eerst op de Savanne te zien zijn. De bezoektijden volgen deze week op www.artis.nl/giraffe.

Leven en dood
Afgelopen week werd er in Artis ook een giraffeveulen geboren. De drinkpogingen van dat veulen werden door de moeder, voor wie het haar eerste bevalling was, niet geaccepteerd. Ondanks dat de dierverzorgers en dierenartsen er toen alles aan gedaan hebben om het veulen te redden, is het doodgegaan.

Vlekkenpatroon
De giraffen in Artis zijn netgiraffen. Dit is een ondersoort van de giraffe (Giraffa camelopardalis). Ze zijn te herkennen aan het netvormige vlekkenpatroon, bestaande uit grote, hoekige vlekken, gescheiden door dunne witte lijnen. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de netgiraffen. Artis heeft sinds 1856 giraffen in de collectie en was daarmee de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen.

Opnieuw netgiraffe geboren in Artis!
Opnieuw netgiraffe geboren in Artis!
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.