Dierentuin nieuws

26 mei 2016
Hudson Bay wolven geboren in Artis!

Pasgeboren!

Dierentuin nieuws

Amsterdam, 26 mei 2016

Hudson Bay wolven geboren in Artis

Drie welpen scharrelen rond

In het Wolvenbos in Artis zijn drie Hudson Baywolven (Canis lupus hudsonicus)geboren. Welpen worden blind geboren en openen na zo’n tien dagen hun ogen. Na  twee tot drie weken kunnen ze staan en lopen. Dan verlaten ze het hol om hun leefgebied te  verkennen. De vaderrol is net zo belangrijk als die van de moeder in de  roedel. De reu bewaakt het hol en territorium en helpt ook mee met de  verzorging. Zo geeft hij de welpen af en toe voorverteerd voedsel dat hij voor hun neus uitbraakt. De moeder zoogt haar welpen  tot ongeveer acht weken en beschermt hen. Dat doet de teef onder meer  door de welpen in haar bek terug te brengen naar het hol.
Op
www.artis.nl/wolven is een filmpje te zien van de welpen.

Spelende grijze welpen
Hudson Bay wolvenhebben bij de geboorte een donkergrijze vacht. De vacht wordt naarmate ze  groeien, lichter van kleur, totdat ze na enkele jaren geelwit zijn.

De wolvenwelpen leren door te spelen. De handelingen die ze spelenderwijs  leren, zijn later nodig bij de jacht. Ook wordt in deze speelfase  grotendeels duidelijk welke status de welp in de roedel krijgt. De laatste keer dat er Hudson Bay wolven in Artis zijn geboren was in 2012. Hun naam danken de wolven aan hun leefgebied rondom de Canadese Hudsonbaai.

Hudson Bay wolven geboren in Artis!
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.