Dierentuin nieuws

16 mei 2014
Giraffe geboren in Artis!
 

Pasgeboren!

Dierentuin nieuws

Amsterdam, 16 mei 2014

Giraffe geboren in Artis

Rond de klok van zes is op vrijdagmorgen 16 mei een giraffe geboren in Natura Artis Magistra. Het is een hengst. Door de geboorte heeft Artis nu acht giraffen. Nooit eerder was de kudde giraffen in Artis zo groot. En er is nog een giraffe op komst, want een van de andere merries is drachtig.

De jonge hengst kwam als een verrassing in de nacht. Een medewerker van Artis zag de giraffe 's morgens vroeg buiten op het perk liggen en belde meteen de verzorgers. Inmiddels is hij binnen en drinkt hij al goed bij zijn moeder. Hij maakt een sterke indruk. De eerste vijftien maanden van zijn leven zal de jonge hengst bij zijn moeder blijven drinken.

Het jonge mannetje uit de kudde, dat enkele jaren geleden in Artis geboren is, vertrekt in het kader van het Europese fokprogramma binnenkort naar dierenpark Whipsnade in de buurt van Londen.

Binnen
De giraffe blijft de komende dagen nog op stal. Voor de rust van de giraffe is hij daar beperkt te bezichtigen. De bezoektijden zijn dagelijks van 11.30-12.30 uur, van 13.30-14.30 uur en van 15.30-16.30 uur.

Netgiraffen
De giraffen in Artis zijn netgiraffen (Giraffa camelopardalis reticulata). Dit is een ondersoort van de giraffe (Giraffa camelopardalis). Hij is te herkennen aan het "netvormige" vlekkenpatroon, bestaande uit grote, hoekige vlekken, gescheiden door dunne witte lijnen. De vlekken van een mannetje worden donkerder naarmate het dier ouder wordt. De vlekken zijn bleker op de buik en de poten. De draagtijd van een giraffe is 14 maanden. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de netgiraffe. Artis heeft sinds 1856 giraffen en was daarmee de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen.

Giraffe geboren in Artis!
Pasgeboren giraffe voor het eerst naar buiten - doet grote plas!

Amsterdam, 19 mei 2014

Pasgeboren giraffe drinkt en plast voor het eerst buiten

Onder toeziend oog van een groot aantal bezoekers ging de pasgeboren giraffe in Artis vanmiddag voor het eerst naar buiten. Eerst kwam de moeder, daarna haar jong. De jonge hengst liep met stevige stappen rond om het giraffenperk te verkennen. Daarna dronk hij buiten bij zijn moeder en deed hij een lange plas. Dat is een teken dat zijn stofwisseling goed functioneert. De hengst is vrijdag 16 mei rond 06.00 uur geboren. De geboorte is goed verlopen. Met de komst van de hengst heeft Artis nu acht giraffen. Dat zijn er meer dan Artis ooit gehad heeft.

Pasgeboren giraffe voor het eerst naar buiten - drinkt bij zijn moeder!
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.