Dierentuin nieuws

Dierentuin nieuws

1
17 mei 2009 - Baby-olifantje geboren in
                     Antwerpse Zoo!

15 mei 2009 - Zebra geboren in Artis!
        

Pasgeboren!

ZOO ANTWERPEN TROTS OP BLOEM VAN BABY-OLIFANTJE!

Na +- 38 uren, tellende vanaf de nulmeting, kwam het eerste Belgische baby-olifantje gezond ter wereld in de Antwerpse Zoo. De bevalling verliep voorspoedig en vlot. De noodscenario's bleven gelukkig opgeborgen. Het jonge diertje is een koe met een gewicht van maar liefst 80 kilo. De emoties van de verzorgers (Marcel, Bart, Jonas, Cedric, Tony en Bruno) liepen tijdens de bevalling hoog op. En ook nu is het adrenalinegehalte en de euforie in de Egyptische Tempel enorm. Mama Phyo Phyo zette met baby K haar vijfde telg op de wereld en bewees haar kwaliteiten als moeder. Trots stellen we dan ook deze nieuwe nazaat van de bedreigde Aziatische olifanten voor.

Dierentuin nieuws

                       
1

In de vroege ochtend van vrijdag 15 mei is er in Artis een mannetjeszebra geboren. Het pasgeboren zebraatje is het vierde jong van merrie Assizi en vader Fonzie. Moeder Assizi en haar jong maken het goed. Er zijn in de natuur nog maar zo'n 2000 Grévy-zebra's. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma om deze diersoort te behoeden voor uitsterven. Omdat de kleine zebra prima bij zijn moeder drinkt en er krachtig uitziet, mag hij al met de kudde zebra's mee naar buiten op de Afrika Savanne van Artis.

De draagtijd van deze zebra's is ongeveer 13 maanden. Ze krijgen √©√©n jong dat al binnen 10 minuten kan lopen. De fraaie Gr√©vy-zebra's die Artis houdt, leven op de droge savannen van Noord Kenia, Somali√ę en Ethiopi√ę.

Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.