Dierentuin nieuws

Amsterdam, 7 juni 2011
Zeeleeuw geboren in Artis
Eerste jong van haremhouder Fernandez

 

Vanmorgen vroeg is Californische zeeleeuwvrouw Bløp bevallen van een gezonde pup. Ze heeft haar jong, anders dan in voorgaande jaren, geworpen op het eiland midden in het zeeleeuwenverblijf. Hier troffen de verzorgers Bløp en haar jong vanmorgen aan. De pup was al volop melk aan het drinken bij de moeder.

Korte bevalling
Een zeeleeuwbevalling is opvallend kort, deze duurt slechts een halve minuut. Bløp was gisteren gestopt met eten, en was volgens de verzorgers ook opvallend dik, wat een teken is dat ze spoedig zou werpen.

Zwemles
Een pasgeboren zeeleeuw kan nog niet zwemmen. Het duurt ongeveer tien dagen voordat het jong dit leert. Hierbij helpen de jongste dieren uit de harem. In Artis zijn dat de vorig jaar geboren zeeleeuwtjes Kai en Finn. Zij zullen het jong eerst met de kop onder water duwen om het daarna helemaal het water in te schuiven. Ze houden de pup, samen met de andere zeeleeuwen uit de harem, goed in de gaten om te voorkomen dat de pup de kant niet meer op kan komen. De Californische zeeleeuw (Zalophus californianus) komt voor langs de Pacifische kust van Noord-Amerika.

Nog een zeeleeuw verwacht
Artis verwacht binnenkort nóg een zeeleeuwjong. Carolien is ook drachtig van Fernandez, maar is nog niet gestopt met eten.

Dierentuin nieuws

Dierentuin nieuws


Zaterdag 18 juni 2011
Olifantje geboren in Artis!

Dinsdag 7 juni 2011
Zeeleeuw geboren in in Artis!

Pasgeboren!

          

Amsterdam, 18 juni 2011
Olifantje in Artis geboren!
Vanmorgen vroeg is Thong Tai bevallen van Mumba

Vanmorgen vroeg om 06.28 uur is Thong Tai bevallen van een gezond olifantje. Het is een vrouwtje van bijna 90 kilo en heet Mumba. De geboorte duurde 48 uur, en is voorspoedig verlopen. Mumba maakt een sterke indruk, is erg beweeglijk en kon binnen een kwartier al staan. Het wachten is nu op het moment dat ze bij haar moeder gaat drinken.

Mumba
Het olifantje heeft de naam Mumba gekregen. Deze naam is door de verzorgers gekozen uit meer dan 2000 namen die waren ingestuurd voor de namenwedstrijd. Mumba is een Indiase naam, wat toepasselijk is omdat de Aziatische olifant (Elephas maximus) in India voorkomt en een god is uit het Indiase godenrijk. Deze naam is ingestuurd door de drie-jarige Wessel Leeuwens.

Kudde
Omdat Mumba een vrouwtje is, maakt ze onderdeel uit van de kudde. Yindee, het vijf jaar oude, eerste kalf van Thong Tai, was bij de geboorte van Mumba. Hier is speciaal voor gekozen zodat zij kon zien hoe een bevalling gaat. Dit is voor alle hogere zoogdieren, zoals de olifant, erg belangrijk. Het was leerzaam voor Yindee om een bevalling mee te maken zodat zij weet wat er gebeurt als ze zelf een kalfje krijgt.

Adoptie
Mumba is al direct bij haar geboorte geadopteerd. DekaMarkt heeft zich voor meerdere jaren aan het olifantje verbonden.

Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.