Dierentuin nieuws


24 juni 2010 Nieuwe wurgslang in Artis
Groene boompython gearriveerd

Artis heeft er een indrukwekkende nieuwe bewoner bij: de groene boompython. Dit is een wurgslang die enkel voorkomt in de regenwouden van Australië en Nieuw-Guinea.
Hij staat bekend om zijn felgroene kleur. De groene boompython in Artis is nog jong en daarom nog niet zo groen. Boompythons veranderen van kleur naarmate ze ouder worden. Ze zijn eerst geel, rood of bruinachtig en worden later pas felgroen.

De groene boompython heeft een speciale manier van uitrusten, gerold om een tak met zijn kop in het midden van zijn windingen. Dit is prachtig te zien in het Reptielenhuis.

Groene boompythons (Morelia viridis) broeden hun eieren zoals alle pythonsoorten uit. Dit onderscheidt ze van andere reptielen. De spieren van de slang trekken zich samen waardoor de lichaamstemperatuur stijgt en de eieren worden uitgebroed.

Dierentuin nieuws

Dierentuin nieuws

24 juni 2010
Nieuwe wurgslang in Artis!

Maandag 21 juni 2010
Tweede zeeleeuw geboren in Artis!

Dinsdag 1 juni 2010
Zeeleeuw geboren in Artis!

Pasgeboren!


Zaterdagavond 19 juni Tweede zeeleeuw geboren in Artis - na Bløp nu ook Carolien bevallen

Zaterdagavond is Californische zeeleeuw Carolien bevallen van een gezond jong. Terwijl Artis open was voor publiek, wierp zij haar pup. Carolien was voor het weekend al gestopt met eten en liep zaterdagavond moeilijk, wat tekenen zijn dat ze klaar was om te werpen. De pup van Carolien is vrij fors en al bijna net zo groot als het jong van Bløp (geboren 31 mei). De pup heeft nog geen naam want het geslacht is nog niet bekend.

Voor beide moeders is het geen probleem de jongen uit elkaar te houden. Zij onderscheiden zich door geur en geluid. Na de geboorte schreeuwen moeder en jong tegen elkaar zodat ze elkaars roep voorgoed herkennen.

Californische zeeleeuwen (Zalophus californianus) werpen altijd in dezelfde periode. Begin juli is de paartijd. De draagtijd is elf maanden. Vinpotigen, zoals de Californische zeeleeuw, kennen een verlengde draagtijd waarbij de innesteling in de baarmoeder niet direct, maar drie maanden na de verwekking gebeurt. De verzorgers vertellen elke dag over de dieren om 11.30 uur en 15.45 uur. Beide pups zijn hierbij goed te zien.

          ----------------------------------------------------

Maandagochtend 31 mei is Californische zeeleeuwvrouw Bløp bevallen van een gezond jong. Het is nog niet duidelijk of het een mannetje of een vrouwtje is. Zeeleeuwen worden op het droge geboren. De bevalling duurt slechts dertig seconden. De moeder is een aantal dagen geleden gestopt met eten, wat een teken was dat ze klaar was om te werpen. De vader van het jong is de in augustus overleden Max, en niet de huidige haremhouder Fernandez. Het jong zal zonder problemen worden geaccepteerd. Zeeleeuwmannen weten nooit of zij de vader van een jong zijn.

Het duurt ongeveer tien dagen voordat het jong zwemt. Hierbij helpt het jongste dier uit de harem. In Artis is dat de 1-jarige Puck. De Californische zeeleeuw (Zalophus californianus) komt voor langs de Pacifische kust van Noord-Amerika.

Artis verwacht deze week nĂłg een zeeleeuwjong. Zeeleeuwvrouwtje Carolien is ook drachtig van Max en is gestopt met eten.

Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.