Dierentuin nieuws

Dierentuin nieuws

Woensdag 28 april 2010
Bloemenpracht en bijzondere geboortes in Artis!

Jong van kolibrie

Pasgeboren!

De lente is het seizoen van de vruchtbaarheid, en dit merken ze goed in Artis. De tuin staat volop in bloei en deze week is er zowel een vale gier als een kolibrie uit het ei gekropen. Bovendien zijn er in het Reptielenhuis dertig Jemenkameleons ter wereld gekomen.

Na een broedtijd van vijftig dagen, is het ei van de Europese vale gier uitgekomen. Het was spannend of het dier bleef leven, omdat het altijd afwachten is of de ouders het jong voeden. Alles gaat goed en de jonge vale gier is voor de oplettende bezoeker te zien: het nest zit bovenop de rots in de Gierenvolière.

In het Reptielenhuis zijn dertig Jemenkameleoneieren uitgekomen. De felgroene kleur van de kleine Jemenkameleons is oogverblindend. Ze zijn te zien in één van de broedvakken in het Reptielenhuis.

Afgelopen zaterdag is voor het eerst in de geschiedenis van Artis een kolibrie-ei uitgekomen. Het jong bevindt zich achter de schermen.
Bloemenpracht in Artis

Bloemenpracht in Artis
Valegierenjong
Jong van Jemenkameleon
Kolibriejong
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.