Dierentuin nieuws

28 juli 2015
Giraffe geboren in Artis!

Pasgeboren!

Dierentuin nieuws

Amsterdam, 30 juli 2015

Giraffe geboren in Artis

In Artis is dinsdagmiddag 28 juli rond de klok van vijf een giraffe geboren. Het is een vrouwtje. Het is de eerste geboorte van een giraffe in Artis in 2015. Na vijf pogingen stond het kalf binnen een uur op haar poten. Giraffen staan en lopen snel na de geboorte, om met de kudde mee te kunnen bij gevaar. Het kalf drinkt al goed bij haar moeder. De kudde bestaat nu uit acht giraffen; zes vrouwtjes en twee mannetjes.

Rechtopstaand
Een giraffenbevalling is bijzonder omdat de moeder het kalf rechtopstaand werpt. Hierdoor maakt het jong een val van bijna twee meter. Tijdens de val draait het jong zich, zodat het een veilige landing op de zij maakt. De draagtijd van een giraffe is ongeveer vijftien maanden, zo ook voor dit kalf. De zoogtijd duurt ongeveer een jaar.

Netgiraffen
De giraffen in Natura Artis Magistra zijn netgiraffen (Giraffa camelopardalis reticulata) dit is een ondersoort van de giraffe (Giraffa camelopardalis). Ze zijn te herkennen aan het netvormige vlekkenpatroon, bestaande uit grote, hoekige vlekken, gescheiden door dunne witte lijnen. Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de netgiraffen. Artis heeft sinds 1856 giraffen in de collectie en was daarmee de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen.

Giraffe geboren in Artis!
Giraffe geboren in Artis!


Amsterdam, 31 juli 2015

Het pasgeboren giraffeveulen in Artis ging vandaag voor het eerst naar buiten (video)

Het pasgeboren giraffeveulen in Artis ging vanmiddag om 14.00 uur voor het eerst naar buiten, onder toeziend oog van honderden bezoekers. Bekijk een opname van de eerste ontmoeting met de buitenwereld hier.

Dinsdagmiddag 28 juli rond de klok van vijf is het veulen geboren. Het is een merrie. Het is de eerste geboorte van een giraffe in Artis in 2015. De kudde bestaat nu uit acht giraffen; zes vrouwtjes en twee mannetjes.

Het pasgeboren giraffeveulen ging vandaag voor het eerst naar buiten
Delen |

Logotr

Contact          Adverteren         Links

Home        Kinderlines Verhalen        Kinderlines Kleurplaten        Penvrienden        Dierentuinnieuws        Domeinen te koop     Spellen

Copyright 2016, Kinderlines Uitgeverij, alle rechten voorbehouden.